Moves

Tamagotchi als Apple Watch app: Leuk of niet?

Iedereen die in de jaren ’90 van de vorige eeuw in leven was heeft er één gehad: een tamagotchi. Toentertijd was de tamagotchi een digitaal huisdiertje dat woonde in een eivormige sleutelhanger. De eigenaar kon het beestje overal mee naar toe nemen en verzorgen, zodat hij uit kon groeien van baby tot volwassen dier. Nu is de tamagotchi terug. Niet, zoals vroeger, wonend in een eivormige sleutelhanger, maar residerend in de allernieuwste gadget, namelijk de Apple Watch. Bandai Namco, een Japans video game bedrijf, heeft de Tamagotchi Classic-app, die eerder al beschikbaar was voor de iPhone, namelijk speciaal voor de Apple Watch geüpdatet.

Nieuwe hardware, zelfde spelletje
De basis van de nieuwe tamagotchi-app is hetzelfde als vroeger: je bezit en verzorgt een digitaal huisdier. Toch is de ervaring niet helemaal hetzelfde als die van de originele tamagotchi. Het grootste gemis is dat de tamagotchi op de Apple Watch geen animatie heeft. Ook is het niet mogelijk om met je huisdier te spelen, waardoor het moeilijk is om hem ‘happy’ te houden. Hier staat tegenover dat de nieuwe tamagotchi-app ook een aantal dingen kan, die de oude tamagotchi niet kon. Zo kan de tamagotchi-app notificaties naar de Apple Watch sturen wanneer het digitale huisdier op de een of andere manier verzorgd moet worden.

iPhone tamagotchi-app
Als je het spelen met een digitaal huisdier zonder animatie niet zoveel aan vindt, kan je er misschien beter voor kiezen om de Tamagotchi Classic-app voor op je iPhone te downloaden. Aangezien de app op de iPhone niet gelimiteerd wordt, zoals, wegens het kleinere scherm, wel het geval is voor de Apple Watch, komt de ervaring van het spelen van het tamagotchispel op de iPhone veel dichter bij dat van het originele Japanse speelgoed. Zo heb je op de iPhone wel een animatie, waardoor je kan zien hoe je huisdiertje reageert op jouw verzorging, en heb je de optie om met je huisdier te spelen.