Apple watch

Roestvrij stalen Apple Watch niet krasvrij

Behuizing duurdere Apple Watch krast sneller
Mensen die een Apple Watch kopen, hebben de keuze uit drie prijscategorieën. De goedkopere Apple Watch sport heeft een behuizing van aluminium en de allerduurste Apple Watch Edition heeft een behuizing van goud. De tussenversie heeft een behuizing van roestvrij staal, gemaakt door het bedrijf Cupertino, waarvan Apple luidkeels heeft aangekondigd dat het speciaal is behandeld waardoor het extra sterk is. Desondanks zijn sinds de lancering van de smart watch al meerdere klachten binnengekomen, dat de roestvrij stalen behuizing zo snel krast. Toch is er nog geen reden voor paniek.

Krassen herstelbaar
Als eerste moet toch opgemerkt worden dat staal nu eenmaal krast wanneer je het gebruikt. Als je een Apple Watch hebt, is het dus zaak om er zo netjes mogelijk mee om te gaan. Als er dan toch een krasje ontstaat, dan is er gelukkig de mogelijkheid om deze zelf te herstellen. Met behulp van een metaal polish en een doek veeg je de krasjes zo weg. Daarbij moet er op twee dingen gelet worden: de polish moet niet tussen de knopjes komen en te vaak poetsen wordt het horloge ook niet mooier van.

AppleCare+
Heb je echt een hekel aan krassen of beschadigingen van wat voor soort dan ook maar? Dan kan je ervoor kiezen om bij de aanschaf van het horloge gebruik te maken van de AppleCare+ optie. Door bij aanschaf van je horloge extra geld te betalen, krijg je dan de mogelijkheid om je smart watch twee keer gratis door Apple te laten repareren. Let wel op: het is nog niet zeker of krassen op je behuizing ook onder deze regeling vallen, aangezien Apple er waarschijnlijk niet op gerekend heeft dat de horloges zo snel zouden beschadigen. Apple heeft ook nog niet gereageerd op de klachten.