Apple watch kopen

Moet je een smartwatch verzekeren of niet?

Gebroken Apple Watches
Stel je voor: je bent een groot fan van Apple producten. Dus heb je maandenlang gespaard om de fel begeerde, maar ook prijzige Apple Watch te kunnen kopen. Precies op 10 april, de datum dat de voorverkoop van de smart watches start, bestel je jouw Apple Watch, precies met dat scherm en dat bandje die jij hebben wil. En dan heb je ook nog het geluk dat het horloge op 24 april, de officiële lanceerdatum binnenkomt bij je thuis, terwijl de meeste mensen nog dagen, weken of zelfs maanden op hun Apple Watch moeten wachten. Dan ben je toch ontzettend zuinig op dat horloge. Of niet? Op internet zijn in de eerste week dat de Apple Watch in de handel is al meerdere foto’s verschenen van Apple Watches die compleet aan gruzelementen liggen.

Apple Watch moeilijk te repareren
Het team van de populaire website iFixit heeft een Apple Watch uit elkaar gezet, om te kijken hoe moeilijk het is om deze smart watches te repareren wanneer ze kapot gaan. De conclusie belooft niet veel goeds: de accu kan vervangen worden en als je handig bent zou je je scherm ook nog wel kunnen vervangen, maar als er iets anders kapot gaat is het meestal niet te repareren. Er gaan hardnekkige geruchten dat het ook mogelijk zou zijn om de S1-chip te vervangen, maar volgens iFixit is dit niet waar. De chip zit vast gesoldeerd en bij pogingen om hem los te maken zou het fragiele apparaatje sowieso stuk gaan.

Verzekeren?
Mocht je dus van jezelf weten dat je niet al te voorzichtig bent met je spullen, dan kan je er toch het beste voor kiezen om je Apple Watch te verzekeren. Een optie daarvoor is AppleCare+. Door bij aanschaf een extra bedrag te betalen, kan je je horloge dan twee keer opsturen naar Apple voor reparatie. Bij normaal gebruik geeft Apple overigens één jaar garantie op de Apple Watches. Alleen op de gouden Apple Watch Edition heb je twee jaar garantie.