youtube

De tekorten rondom de smartwatch van Apple

Afgelopen weekend is de Apple Watch gelanceerd in negen landen, namelijk de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Australië, China, Hong Kong, Japan, Duitsland en Frankrijk. Apple’s eerste smart watch is echter al sinds 10 april in de voorverkoop. Desondanks heeft slechts een zeer beperkt aantal klanten zijn of haar Apple Watch ook daadwerkelijk gekregen op 24 april, de geplande lanceerdatum. In alle Apple stores in de bovengenoemde negen landen is de Apple Watch uit te proberen, maar ook in deze winkels loop je met je hoofd tegen de muur bij het Apple Watch kopen. De horloges zijn simpelweg niet op voorraad. Je vraagt je toch af wat er mis gegaan is bij de lancering van het allernieuwste Apple-product.

Twee mogelijke oorzaken: logistieke problemen of productieproblemen
In de media zijn de afgelopen dagen twee mogelijke oorzaken voor de problemen met de levering van de Apple Watch geopperd. Een aantal media melden dat Apple worstelt met logistieke aanpassingen die nodig zijn om de smart watch op grote schaal te distribueren. De Apple watch is namelijk niet alleen een technisch product, maar ook een modeproduct, met verschillende keuzes in klokjes, bandjes, et cetera. Daarnaast lijkt Apple de interesse in de horloges onderschat te hebben.
Een andere mogelijke oorzaak voor de problemen ligt bij de productie van de Apple Watch. De productie van de horloges zou langzamer gaan dan verwacht door problemen met de productie van de trilmotors en schermen. LG Display, het Zuid-Koreaanse bedrijf dat de schermen voor de Apple Watches maakt, zou problemen hebben met het produceren van schermen met de juiste kleuren en levensduur. Daarnaast zou AAC, een bedrijf uit Hong Kong, problemen hebben met de productie van de Taptic Engine, de trilmotor die speciaal voor de Apple Watch ontworpen is. Deze trilmotor zou vibraties met verschillende snelheden en intensiteit moeten kunnen produceren, om zo verschillende notificaties allemaal een eigen trilling te kunnen geven.