Apple Watch Sport kopen

Ga jij voor een sportief horloge, en wil je daarom de Apple Watch Sport kopen? De tweede collectie heeft de naam Apple Watch Sport gekregen. Zoals de naam reeds laat vermoeden is deze horloge vooral interessant voor de sportieve gebruiker. Het horloge werd vervaardigd uit licht geanodiseerd aluminium in zilver en spacegrijs. Het display bestaat bij deze uitvoering niet uit saffierkristal, maar wel uit Ion-X-glas. De bijpassende bandjes van de collectie zullen verkrijgbaar zijn in vijf kleuren en zijn vervaardigd van fluor elastomeer. Het horloge kenmerkt zich door een behoorlijke sterkte in combinatie met een licht gewicht, ideaal om te dragen tijdens het uitvoeren van een intensieve sport dus! Wil je de Apple Watch Sport kopen? In dat geval zal je bij de lancering de keuze hebben uit tien verschillende uitvoeringen die stuk voor stuk over een eigen kleur van bandje zullen beschikken.

Waarom de Apple Watch sport kopen?

Ben je op zoek naar een bijzonder horloge, dat meer kan doen dan een standaard horloge? Dan is de Apple Watch Sport wellicht iets voor jou. De Apple Watch Sport is één van de edities van de nieuwe Apple Watch, die in september 2014 aangekondigd werden met de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus. Je hebt op dit moment nog niet de mogelijkheid tot Apple Watch Sport kopen, maar medio 2015 is dit wel mogelijk. Wil je je vast oriënteren en inlezen in de Apple Watch Sport, zodat je na de lancering direct kunt kiezen voor Apple Watch Sport kopen? Lees in dit artikel dan meer over dit bijzondere horloge en bepaal of jij wil kiezen voor Apple Watch Sport kopen na de lancering van dit horloge.

Zo lees je in dit artikel meer over de uitstraling van de Apple Watch Sport, de functionaliteiten waar je van profiteert na Apple Watch Sport kopen en de besturing van de Apple Watch Sport. Tot slot wordt in dit artikel tevens de prijs van de Apple Watch Sport gegeven, zodat je meer inzicht hebt in de kosten van Apple Watch Sport kopen.

De uitstraling van de Apple Watch Sport

Als je kiest voor Apple Watch Sport kopen, kun je kiezen uit tien verschillende modellen. Deze modellen vallen stuk voor stuk in de zogeheten Sport-collectie van Apple en zijn dus stuk voor stuk geschikt voor de sportieve fan van Apple. Zo zijn alle horloges van de Sport-collectie vervaardigd uit licht geanodiseerd aluminium, in zilver en spacegrijs. Omdat het geanodiseerde aluminium erg licht en sterk is, is het horloge erg geschikt om te dragen tijdens het uitvoeren van sportactiviteiten. Ga je sporten, dan hoef je jouw horloge dus niet langer thuis te laten als je een Apple Watch Sport draagt. Dit horloge is namelijk zeer geschikt voor tijdens het sporten.

Verder is het display van Apple Watch Sport gemaakt van het sterke Ion-X-glas. Dit glas is niet alleen erg goed bestand tegen krassen, maar is ook erg sterk. Dit betekent dat de Apple Watch Sport wel tegen een stootje kan en dus zeker gedragen kan worden tijdens het uitvoeren van bepaalde sportieve activiteiten.

Tot slot zijn niet alleen de behuizing en het glas van de Apple Watch Sport geschikt voor een sportief leven, maar zijn ook de bandjes van het horloge speciaal gemaakt voor mensen met een actief leven. De horlogebandjes zijn namelijk gemaakt van een licht, zacht en sterk materiaal, dat mooi rond je pols valt en prettig om de huid voelt. Rennen met het horloge is dus geen probleem, want door het prettige, strakke bandje voel je niet eens dat je iets om je pols hebt zitten. En omdat de bandjes een prettige en gemakkelijke pinsluiting hebben, heeft het horloge een stevige pasvorm en blijft het horloge tijdens het sporten goed op zijn plek zitten. De bandjes zijn verkrijgbaar in de kleuren wit, blauw, groen, roze en zwart. Je kunt dus zelf kiezen welke uitstraling jouw horloge moet hebben, want door de diverse kleuren bandjes en het feit dat je kunt kiezen uit tien modellen, kan iedereen wel een geschikte Apple Watch Sport vinden bij Apple Watch Sport kopen.

De functionaliteiten van de Apple Watch Sport

De Apple Watch Sport heeft diverse functionaliteiten. Zo profiteer je na het Apple Watch Sport kopen niet alleen van het feit dat je een stijlvol horloge hebt en altijd kunt zien hoe laat het is, maar krijg je er bovendien nog vele andere functionaliteiten bij. Enkele van deze functionaliteiten, zijn de volgende:
– Het ontvangen van notificaties, bijvoorbeeld waarschuwingen voor afspraken in je agenda.
– Het opvragen van de datum en tijd (zoals altijd kan bij een horloge).
– Het gebruiken van een wekker (hard) of stille wekker (zacht, je krijgt slechts enkele tikjes op je pols als de wekker af gaat).
– Het vastleggen van zaken rond ziektes en stress met de gezondheidstracker.
– Het vastleggen van de mate waarin je beweegt, om te controleren of je genoeg beweegt met de activiteitentracker.
– Het vastleggen van activiteiten tijdens het hardlopen of het uitvoeren van ander sporten.
– Het bedienen van apparaten in huis, zoals lampen, met de handige afstandsbediening van het horloge.
– Het opvragen van informatie als de weersverwachting, de aandelen, de sportuitslagen, et cetera.
– Het uitwisselen van tekeningen met andere mensen.

Naast bovenstaande functionaliteiten, die je tevens ook vindt op de standaard Apple Watch en de Apple Watch Edition, heeft Apple ook enkele functionaliteiten toegevoegd die speciaal ontwikkeld zijn voor de sportieve fans van Apple. Meer over deze speciale functionaliteiten, lees je in onderstaande tekst.

Extra functionaliteiten van de Apple Watch Sport

Omdat de Apple Watch Sport speciaal ontwikkeld is voor sportieve fans van Apple, heeft Apple aan dit horloge enkele speciale functies toegevoegd. Eén van deze functies betreft het vastleggen van je hartslag, waarbij het horloge de sensoren aan de achterkant van de Apple Watch gebruikt. Deze sensoren maken namelijk direct contact met je huid, waardoor het horloge kan meten wat jouw hartslag is. De hartslag die gemeten wordt, wordt direct doorgegeven aan de gezondheidsapp van het horloge. In deze app krijg je inzicht in je medische conditie, zodat je meer inzicht hebt in jouw gezondheid en de effecten van jouw sportieve activiteiten. En heb je een goede prestatie geleverd tijdens het sporten en wil je jouw enthousiasme delen met anderen? Dan stuur je jouw hartslag door naar andere mensen die hebben gekozen voor Apple Watch Sport kopen.

Daarnaast bevat de Apple Watch Sport ook een bewegingssensor. Deze sensor houdt bij hoeveel stappen je per dag zet, zodat je meer inzicht krijgt in de afstand die je dagelijks aflegt en het aantal calorieën dat je hiermee verbrandt.

Op de Apple Watch Zelf vind je de gezondheidsdata van jouw sportieve activiteiten terug in twee apps, namelijk de Fitness app en de Workout app. De Fitness app verzamelt informatie over jouw algemene gezondheid, terwijl de Workout app je helpt bij het uitoefenen van sportoefeningen. En wat het gebruik van deze apps extra leuk maakt, is dat de Apple Watch deze apps vanzelf opstart als het horloge merkt dat je aan het sporten bent. Beweeg je bijvoorbeeld veel omdat je aan het hardlopen bent, dan start de Apple Watch Sport de apps met gezondheidsdata vanzelf op en hoef je dit dus niet meer handmatig te doen. Deze en enkele andere handige features van de Apple Watch Sport maken het horloge erg gebruiksvriendelijk en dus erg interessant voor Apple Watch Sport kopen.

De besturing van de Apple Watch Sport

Je kunt de Apple Watch Sport op diverse manieren besturen. Zo kun je de Apple Watch Sport gebruiken na het Apple Watch Sport kopen door gebruik te maken van het drukgevoelige aanraakscherm, maar kun je het horloge ook besturen met de digitale kroon aan de rechter zijkant van het horloge en door middel van de spraakassistent Siri. Het feit dat het horloge diverse besturingsmogelijkheden heeft, is erg prettig. Zo is het logisch dat je jouw horloge anders bestuurt wanneer je lekker op de bank zit, dan wanneer je aan het hardlopen bent. Door diverse besturingsmogelijkheden aan te bieden voor mensen die kiezen voor Apple Watch Sport kopen, is het horloge altijd gemakkelijk te gebruiken. Meer over de diverse besturingsmogelijkheden van de Apple Watch Sport, lees je in onderstaande tekst.

Het drukgevoelige aanraakscherm van de Apple Watch Sport

Ten eerste kun je de Apple Watch Sport besturen met het drukgevoelige aanraakscherm. Het bijzondere van dit scherm is dat het scherm niet alleen aanraakgevoelig is, maar ook drukgevoelig. Druk je harder op het scherm, dan wordt dit geregistreerd en kan deze informatie gebruikt worden door bijvoorbeeld apps. Kortom: door het feit dat het scherm zowel aanraakgevoelig als drukgevoelig is, heb je meer mogelijkheden tot het bedienen van jouw horloge na het Apple Watch Sport kopen.

De digitale kroon van de Apple Watch Sport

Daarnaast kun je jouw Apple Watch Sport ook bedienen met de zogeheten digitale kroon van het horloge. De digitale kroon is de kleine draaiknop aan de rechter zijkant van het horloge, dat je gebruikt om de interface van het horloge te bedienen. Zo gebruik je de digitale kroon om items te selecteren, in te zoomen en door de interface te gaan. En druk je de knop in, dan ga je in één keer terug naar het iconenscherm van de Apple Watch Sport.

Siri
Als je een iPhone in je bezit hebt, heb je misschien al wel eens gebruik gemaakt van Siri. Deze software maakt het mogelijk om apparaten te besturen met je stem, namelijk door stemcommando’s te geven. De Apple Watch Sport wordt ook uitgerust met Siri, maar in de eerste maanden na de lancering is de kans aanwezig dat Siri alleen nog in het Engels wordt aangeboden. Zo wordt de Nederlandse versie van Siri pas beschikbaar bij iOS 8.3, een versie van iOS die nog niet beschikbaar is op dit moment. Zeker als je aan het rennen of sporten bent en niet wil stoppen om je Apple Watch Sport te bedienen, kan het handig zijn om Siri te gebruiken om jouw Apple Watch Sport te bedienen.

Gedetailleerde gegevens voor sporters

Sportieve mensen die een Apple Watch kopen zullen kunnen rekenen op een uitgebreide monitoring van hun workouts. Het horloge zelf heeft alles aan boord om zeer gedetailleerde metingen uit te kunnen voeren die bijvoorbeeld draadloos en per direct doorgestuurd kunnen worden naar je iPhone. Op die manier kan je tijdens het lopen perfect bijhouden welke afstand je reeds hebt gelopen, maar wordt ook je gemiddelde snelheid weergegeven, kan je, je hartslag in het oog houden en ga zo maar door. Vooral in combinatie met de gezondheidsapp die werd geïntroduceerd door het mobiele besturingssysteem iOS 8 levert dit zeer specifieke data op en kan je probleemloos je vorderingen bijhouden.