Apple watch Apps

Apple Watch: Goedkoop niet perse duurkoop

Prijsverschillen Apple Watch
De Apple Watch is natuurlijk nooit goedkoop, maar er zijn aanzienlijke prijsverschillen tussen de verschillende versies van het horloge. De goedkoopste versie die je kan krijgen is de Apple Watch sport. Daarnaast kan je een duurdere stalen en nog veel duurdere gouden versie krijgen. Uiteraard gaan mensen die de Apple Watch kopen er automatisch vanuit dat de duurdere versies van de smart watch betere schermen hebben dan de goedkopere Apple Watch sport. Uit onderzoek is echter gebleken dat dit niet het geval is.

Scherm duurdere versies wel minder krassen
Het scherm van de Apple Watch sport is gemaakt van Ion-X glas, terwijl de schermen van de stalen en gouden versie van het horloge van saffier zijn gemaakt. Uiteraard is deze keuze niet zo maar gemaakt. Het grote voordeel van saffier, zo blijkt uit een test van Consumer Reports, is dat het absoluut niet krast. Het enige wat harder is dan het saffieren scherm is diamant en de kans dat je je scherm daar per ongeluk mee beschadigd is natuurlijk heel klein. Desondanks is uit onderzoek van schermexpert DisplayMate gebleken dat het scherm van de Apple Watch sport over het geheel genomen toch beter is.

Scherm Apple Watch sport als beste getest
Na uitgebreide tests concludeerde DisplayMate onder andere dat de saffieren schermen minder goed af te lezen zijn in fel zonlicht. Ook zijn de schermen slecht leesbaar vanuit scherpe kijkhoeken. Als laatste stelt de schermexpert dat de het saffieren scherm van de stalen en gouden Apple Watch een slechtere beeldkwaliteit oplevert dat het Ion-X glas scherm van de Apple Watch sport.

DisplaysMate benadrukt overigens dat de saffieren schermen allerminst slecht zijn. De schermen worden zelfs als ‘goed’ beoordeeld in de categorie ‘reflecties’. Ze zijn alleen net iets minder goed dan die van de Apple Watch sport.