Apple Watch Edition

Apple Watch en sport: een prima combinatie

Sporten ook zonder iPhone
De Apple Watch is gekoppeld aan je iPhone. Dit betekent dat de meeste apps op je Apple Watch alleen werken in combinatie met je iPhone. Sporten met Apple’s nieuwste gadget kan je echter ook rustig zonder iPhone doen. Dat is de conclusie die voormalig model Christy Turlington trekt, nadat ze de marathon van Londen gelopen heeft met ondersteuning van alleen de Apple Watch. Op de website van Apple hield ze een blog bij, waarin ze haar ervaringen met hardlopen met de Apple Watch deelde.

Apple Watch work-out app
Voor de Apple Watch is een work-out app te downloaden. Nadat je aantal keren bent gaan hardlopen met je Apple Watch, maakt het horloge een persoonlijk profiel van jou aan. Ook leert het horloge je loopritme kennen. Op basis van deze gegevens berekent het horloge hoeveel je hebt gelopen, hoe lang je erover gedaan hebt, hoeveel kilometer per uur je gelopen hebt, hoeveel calorieën je daarmee verbrandt hebt en wat je gemiddelde hartslag is geweest. Het enige wat Apple de horloge niet heeft meegegeven is een gps-tracker. Als je je gelopen routes bij wil houden, zal je dus toch echt je iPhone mee moeten nemen tijdens het hardlopen.

Onafhankelijke testers
Christy Turlington is onderdeel van het promotieteam van de Apple Watch en zal dus altijd positieve dingen zeggen, zodat meer mensen de Apple Watch kopen. Onafhankelijke tests, gedaan door Facebook-engineer en fervent hardloper Hannes Verlinde, wijzen echter uit dat de Apple Watch inderdaad erg nauwkeurig is en een goede ondersteuning biedt bij het hardlopen. Verlinde kwam tot deze conclusie nadat hij de resultaten van de Apple Watch vergeleek met de resultaten van de Garmin Forerunner 610, een speciaal sporthorloge. De verschillen tussen de resultaten van het sporthorloge en de Apple Watch waren verwaarloosbaar. Zelfs de hartslagmeter van de Apple Watch gaf redelijk accurate metingen.