apple watch release

App Store Apple ook gevuld met Apple Watch apps

Veel apps beschikbaar voor de nieuwe Apple Watch
Na afloop van de presentatie van de eerste kwartaalcijfers van dit jaar heeft Apple-CEO Tim Cook  onder andere bekend gemaakt dat het aantal apps voor de Apple Watch alle verwachtingen heeft overtroffen. Sinds dit weekend kunnen mensen in negen landen, waar Nederland helaas niet bij zit, de Apple Watch kopen. Voor dit horloge zijn sinds de lancering 3500 apps te krijgen. Dit is erg veel, zeker in vergelijking tot de iPhone, waar tijdens de lancering 500 apps voor beschikbaar waren, en de iPad, die lanceerde met 1000 apps.

App-winkel
Speciaal voor de Apple Watch heeft Apple een app-winkel gelanceerd. Deze app-winkel kan je vinden in de zogenaamde companion-app, die sinds iOS 8.2 op elke iPhone te vinden is. In deze winkel kan je alle apps verkrijgen die draaien op de nieuwe smart watch. In de standaard app-winkel wordt via een apart icoontje aangegeven of een app ook draait op de Apple Watch. Apps die beschikbaar zijn voor de Apple Watch zijn onder andere Facebook, Instagram, Twitter en Wunderlist. Daarnaast kan je vele leuke games, tools, educatieve en productiviteits apps krijgen. De speciale app-winkel is voorzien van een zoekfunctie, waarmee je snel kan vinden om jouw favoriete apps wel of niet draaien op de Apple Watch.

Geen zelfstandige apps
De apps voor de Apple Watch kunnen niet zelfstandig draaien. In plaats daarvan kan je de apps installeren op je iPhone. Vervolgens kan je de apps in aangepaste vorm, speciaal ontworpen voor de Apple Watch, op het scherm van je eigen horloge bekijken. Aangezien het scherm van de Apple Watch een stuk kleiner is dan dat van de iPhone, zijn de apps op het horloge vaak beperkt ten opzichte van dezelfde app voor de iPhone. Op het kleine scherm worden vooral notificaties gegeven en heb je de mogelijkheid om, bijvoorbeeld op Instagram door foto’s te scrollen.