Apple Watch edition kopen

Algemene informatie over de leveringstijden van de Apple Watch

Apple- en gadgetliefhebbers kunnen hun slaapzakken wel weer uit de kast halen en voor de Apple store gaan liggen. Vanaf eind juni kan je de Apple Watch mogelijk namelijk ook in Nederland kopen. Tim Cook, CEO van Apple, heeft tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers van het bedrijf aangekondigd dat Apple klaar is om het aantal landen waar de Apple Watch verkrijgbaar is te vergroten. Hoewel Cook niet ronduit heeft gezegd dat Nederland bij deze nieuwe reeks landen hoort, is dit wel waarschijnlijk, aangezien Nederland vaak bij de tweede serie landen hoort waar Apple producten worden uitgebracht, net als bij de nieuwe iPhone 7.

Vraag momenteel groter dan toevoer
Hoewel Cook dus optimistisch is over de mogelijkheid om het aantal landen waar de Apple Watch beschikbaar is uit te breiden, moest hij ook eerlijk bekennen dat de productie van het horloge op dit moment achter loopt op de vraag. De Apple Watch is afgelopen weekend gelanceerd en meteen in dit eerste weekend werden volgens Cook al meer exemplaren verkocht dan verwacht. De Apple-CEO verwacht dat deze achterstand eind juni ingehaald is en dat het horloge vanaf die periode dus ook in meer landen te koop zal zijn. De Apple Watch is momenteel in negen landen verkrijgbaar, namelijk de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Australië, China, Hong Kong, Japan, Duitsland en Frankrijk.

Meer goed nieuws
Ondanks de tegenslagen met betrekking tot productie heeft Apple vooral goed nieuws te melden met betrekking tot de Apple Watch. Naast de uitbreiding van het aantal landen waar het horloge verkrijgbaar is, wist Cook namelijk ook te melden dat het aantal beschikbare apps voor het horloge alle verwachtingen overtreft. Inmiddels zijn 3500 apps beschikbaar voor het horloge. Dit is 2500 meer dan bij de lancering van de iPad en 3000 meer dan bij de lancering van de eerste iPhone.